Over Ons

Het ontstaan van Derbe:

 

In de 60er jaren van de afgelopen eeuw nam Mauro Cresci het farmaceutisch laboratorium van zijn vader in Toscane over.

Als liefhebber van de natuur en constant bezig in zijn eigen kruidentuin zag hij in dat de industrie voor huidverzorgingsproducten beter kon, minder vervuilend en met hart voor de natuur.

Florentijnse tradities:

Mauro Cresci is een volgeling die hoge eisen van de oude Florentijnse tradities naleeft. Hij volgt met name de kunst van de apothekers uit de Renaissancetijden.

De lijn Speziali Fiorentini is ooit bedacht door Renato Bianco. Renato Bianco was een vondeling en werd opgevoed door de Dominicaanse monniken van Santa Maria Novella. De broeders leerde hem het distilleren van kruiden voor medicinale toepassingen. Hij wilde zich wat breder ontwikkelen en niet alleen maar apotheker zijn en hij was onder de indruk van de glamour van het hof.

Hij werd bekend toen hij een geur ontwikkelde voor Catherina de Medici. Zij was onder de indruk van zijn werk en nam hem mee naar Parijs waar hij bekend werd als Renee le Floretin.

Dierproefvrij:

Als een van de oprichters van de anti-vivisectie beweging in Italië (1977) was het duidelijk dat de producten van Derbe dierproef-vrij moesten zijn.


Derbe was het eerste Italiaanse cosmetica bedrijf dat zich aansloot bij de LAV (Anti-vivisectie beweging).

Symbiose tussen
wetenschap en techniek

Dat Derbe haar producten vanuit natuurlijke ingrediënten produceert is gekomen vanuit passie, niet vanuit een marketing gedachte.

Door de lange traditie en een enorme ervaring wordt door Derbe  zorgvuldige en verstandige keuzes gemaakt voor de juiste grondstoffen.

Een jarenlange samenwerking met de universiteit van Florence combineert de passie voor de oude Italiaanse kruidenleer met de moderne wetenschappelijke kennis.

Deze unieke combinatie heeft Derbe getransformeerd tot één van de oudste bedrijven in de wereld die op deze manier haar natuurlijke huid- en haar producten maakt.