A

B

C

D

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Alcohol denat. is alcohol met denaturant, ’n toevoeging om de smaak onaangenaam te maken zodat het ondrinkbaar is).

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini perfume, Speziali Fiorentini Apple and Tulips perfume

 

Allantoin (Allantoïne) wordt uit verschillende planten verkregen, zoals uit soja- en tarwekiemen, rijst, schorseneer, bloemkool en vooral uit de wortel van de gewone smeerwortelplant. Het wordt gebruikt als vochtinbrenger om een droge, ruwe en jeukende huid tegen te gaan, waardoor de huid zacht en soepel wordt.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe talcum caress

 

Alpha-isomethyl ionone, (α-isomethyljonon) is een kleurloze tot lichtgele olie-achtige vloeistof en vergankelijke geurstof met bloemengeur.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini parfume, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap

 

Barrièrefunctie van de huid is een belangrijk concept van de huidverzorging omdat het die ‘mooi zittende jas' is die je lichaam beschermt tegen kou en warmte, bacteriën, virussen, irriterende en vieze stoffen. De barrièrefunctie van de ‘stratum corneum’, de ‘hoornlaag’, de laatste laag tussen lichaam en je omgeving, is van onmisbare waarde voor de gezondheid en uitstraling. Cosmetische producten als alcohol houdende after-shave en parfum tasten op een negatieve manier de huid aan omdat het de natuurlijke huidvetten aantast. Maar ook veelvuldig water en zeep gebruik, warm/heet water of een stoombad zijn nadelig voor de huid. Eén product dat u eigenlijk dagelijks moet gebruiken is een zonnebrandcrème met SPF 15 of hoger (sun protection factor) en niet alleen voor uzelf maar ook voor de baby. Verder zijn er veel verzorgingsproducten op de markt die bijdragen aan een mooie en beschermende huid.

 

Benzyl alcohol is een kleurloze, lekker ruikende alcohol verkregen uit planten, fruit en thee. Wordt gebruikt als geurstof en conserveermiddel maar ook bijvoorbeeld voor het ontluizen. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Relaxing bath gel, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam

 

Benzyl Salicylate (Benzylsalicylaat) is een kleurloze tot lichtgele vloeistof en tegelijkertijd geurstof dat iets wegheeft van vanille. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini parfume, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap

 

Betaïne, (trimethylglycine, TMG), is een uit bieten afkomstig aminozuur (belangrijk voor het stofwisselingsproces) dat heeft aangetoond dat het mogelijke voordelen heeft voor de bestrijding van hartziekten, verbetering van de lichaams- en spieropbouw en vet helpt te verliezen door eiwitopbouw in het lichaam te bevorderen. De kalmerende Betaïne verlicht irritatie en roodheid op de huid, en vermindert tegelijkertijd het vochtverlies vanuit de diepere huidlagen, transepidermaal waterverlies (TEWL).  Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel

 

Bisabolol (Levomenol / alpha-bisabolol) is een natuurlijk olie-extract van de kamilleplant en heeft een verzachtende en rustgevende werking op de huid. De kleurloze olie heeft een licht-zoete geur en zorgt ervoor dat het product sneller in de huid wordt opgenomen dan bijvoorbeeld jojoba-olie.

Wij gebruiken het in onze Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe talcum caress.

 

Bis-PEG-18 Methyl ether dimethyl silane is een synthetische huidbeschermer en surfactant. Geeft een product ook een zijde-achtig gevoel en laat dit ook na op de huid. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Borago officinalis seed oil, Borage, Bernagie of komkommerkruid zijn planten met herkenbaar blauwe bloemetjes die je overal in de lente en zomer ziet. In de cosmetica wordt de olie van de zaden gebruikt die niet alleen de droge huid zacht maakt en vochtinbrengend is maar die ook goed is tegen huidonregelmatigheden, eczeem en atopisch eczeem. De olie van de zaden bestaat voor 24% uit Gamma-linoleenzuur, een onverzadigd omega 6 vetzuur. De eetbare bloemen en blaadjes doen het goed in salades en smaken komkommer-achtig. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe cleansing bath oil

 

Brassica campestris (rapeseed) sterols is een mengeling van sterolen, organische moleculen, van koolzaadolie en dient als huidverzorger en emulgeermiddel. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe soothing cream

 

 

Butyrospermum parkii (Vitellaria paradoxa) shea butter is een vet dat wordt gemaakt van de zaden van de Afrikaanse Sheaboom (ook wel Karitéboom) die voorkomt in de landen ten zuiden van de Sahara, tussen Sengal en Oeganda. Een grote boom die 10-15 hoog kan worden met vruchten die iets weg hebben van een zoetige avocado. De sheaboter wordt al zeker 1000 jaar lang gebruikt, bijvoorbeeld als behandeling tegen reumathiek maar er werd ook mee gebakken in de verschillende Afrikaanse keukens. In de cosmetica wordt sheaboter gebruikt vanwege de hydraterende, beschermende en verzachtende werking. Ook beschermt de boter tegen UVB-stralen, zonverbranding. Sheaboter bevat vitamines E, F en A.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress

 

Caprylic / Capric Triglyceride is een licht vloeibare gedestilleerde kokos- of palmkernolie vetzuren, waarvan ’n gedeelte van de vetzuren, Caprine- en Caprylzuur, zijn geïsoleerd. Deze verkregen neutrale olie is gemakkelijk op de huid aan te brengen en en laat ’n niet vette en heerlijk zacht gevoel achter.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage, Baby Derbe cleansing bath oil.

 

Caprylyl/capryl wheat bran/straw glycosides wordt gemaakt van gehydroliseerde  graanzemelen en gehydroliseerd graanstro. het is een surfactant een heeft een reinigende en schuimvormende eigenschappen. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe delicate shampoo.

 

Cera Alba/Beeswax, deze natuurlijke wasachtige substantie komt van de honingbijen en wordt al eeuwenlang in cosmetische producten gebruikt. In onze producten gebruiken we de was omdat het alles romiger maakt, gemakkelijker smeerbaar. Dat wisten de Griekse dames ook al want daar werd bijvoorbeeld bijenwas vermengd met rode aarde en ijzerdioxide om hun lippen en konen een kleur te geven. Daarnaast werd het gebruikt om hun huid tegen uitdroging te beschermen. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe soothing cream.

 

Ceratonia Siliqua Gum is het gemalen zaad van de rijpe vruchten van de Johannesbroodboom (Ceratonia siliqua) die hoofdzakelijk voorkomt in het zuidwesten van Europa, rond de Middellandse Zee en het Midden-Oosten tot aan Afghanistan. Wordt in de cosmetica gebruikt omdat het een huidverzachtende functie heeft.

 

Over de Johannesbroodboom is in Nederland weinig bekend en er zijn tóch een paar interessante dingen die ik u, ondanks dat het niets met onze Derbe producten te maken heeft, u niet wil onthouden. Johannesbrood komt uit de peulen van de koepelvormige en groenblijvende boom die soms wel 15 meter hoog kan worden. Omdat de eetbare peulen rijk zijn aan proteïne en suiker, werden ze veel en al 4000 jaar lang geteeld. De naam voor de boom zou komen omdat Johannes de Doper de peulen gegeten zou hebben toen hij in de woestijn was maar waarschijnlijker is het dat hij sprinkhanen at, ‘sprinkhaan’ was een ander woord voor de ‘johannesbroodboompeul’.

 

Het woord ‘karaat’ lijkt ook van de peul te komen. Het Arabische woord voor ‘karaat’ is ‘qirat’ en betekent ‘vrucht van de carob-boom’ - Carob-tree is het Engelse woord voor de Johannesbroodboom. Via het Griekse ‘keration’, de peul en de naam van een licht gewicht.  Dit gewicht stond later gelijk aan een Romeinse munt, de siliqua, 1/24 ste van een gouden solidus die door Keizer Constantijn de Grote rond het jaar 310 werd ingevoerd. Overigens, uit het woord ‘solidus’ komt het woord ‘soldaat’ omdat deze met de munten werd betaald. Terug naar ‘karaat’. Het goudgehalte wordt aangeduid in karaat en één karaat is een 24e massadeel zuiver goud. 24 Karaats goud is dus zuiver 99,9% goud, fijngoud.

 

De peulen werden het meest gebruikt als suiker tot het rietsuiker en de suikerbieten op de markt kwamen. Nu worden de peulen gebruikt in cosmetica, tabakindustrie, papierindustrie en voor medische doeleinden. In het hedendaagse Egypte is het nu ‘kharroub’, een gedroogde fruit snack en tijdens de Tu B’Shevat, het joodse nieuwjaar der bomen, is het de gewoonte de peulen te eten maar staat niet in de Talmud.

En wij bij Derbe gebruiken het nu in onze AromaDerbe Sublime body lotion.

 

 

Cetostearyl alcohol / Cetearyl alcohol is een zogenaamde vet-alcohol die in de cosmetica wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en de huid soepel en zacht maakt en verkregen is door een combinatie van cetyl- en stearylalcohol. U kunt het ook vinden in haarconditioners en huid reinigingsmiddelen.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe moisturizing cream.

 

Cetyl Alcohol (Hexadecanol) werd oorspronkelijk ontdekt in walvisolie maar wordt nu ook plantaardig gemaakt uit palmolie. Het is een zogenaamde vet-alcohol die in de cosmetica wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en de huid soepel en zacht maakt, dus niet te verwarren met de bekendere soort alcohol.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress.

 

Cetyl palmitate is verkregen uit een combinatie van palmitinezuur en cetylalcohol en heeft in de cosmetica een vochtinbrengende werking en doet de huid er zachter en soepeler uitzien. Het is een witte was-achtige substantie dat bijvoorbeeld gevonden wordt in de schedel van de potvis maar ook in het weefsel van rif-of steenkoralen. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream,

 

Cetyl Stearate wordt verkregen uit cetyl alcohol (een zogenaamde vet-alcohol) en stearinezuur (een natuurlijk verzadigd vetzuur) en komt in de cosmetica hoofdzakelijk voor in huidverzorgende producten vanwege de verzachtende werking. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Sublime body lotion.

 

Chamomilla recutita (Matricaria) Flower Extract komt van de heerlijk geurende ‘echte-kamille’-plant, de Matricaria chamomilla / Matricaria recutita (deze worden als synoniemen beschouwd). Kamille is een essentieel ingrediënt in huid- en beauty producten omdat het door de aanwezige Flavonoïde, de gezondheid van de huid verbetert. Als fijngestampte bloemetjes, werd kamille al in het oude Egypte gebruikt in de cosmetica en werd als olie gebruikt voor het balsemen van de overleden Farao’s. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Cinnamyl alcohol wordt gevonden in kaneel en heeft een heerlijke geur van kruidige hyacinthen, maar komt ook voor in bomen van het geslacht Myroxylon (Perubalsem), en van de Oosterse amandelboom (Styrax balsem). Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini parfume, Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel.

 

Citral (ook wel limonal of geranial) is een geurstof die door destillatie verkregen wordt uit etherische olie van bijvoorbeeld citroenmelisse, sinaasappel en citroengras. Citral wordt gebruikt in cosmeticaproducten vanwege de sterke citroengeur die het product een natuurlijk en fris luchtje geeft.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips perfume, AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

Citric acid is een organisch zuur dat uit cirtrusvruchten als citroen en limoenen komt en in de cosmetica gebruikt wordt als een natuurlijk conserveermiddel en om de zuurgraad van een product te bepalen. In de voedingsindustrie wordt het gebruikt om iets een zuurdere smaak te geven.

Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Sublime body lotion.

 

Citronellol is een plantaardige, kleurloze en vloeibare geurstof die veel voorkomt in cosmetische producten. Het wordt gewonnen uit bijvoorbeeld citroengras, rozenolie, lavendelolie en basilicum. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips perfume,

 

Citrus Limon (Lemon) Peel Oil wordt verkregen uit verse citroenschil en heeft een huidverzachtende werking en een heerlijk frisse geur.

Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

Citrus Medica Vulgaris Fruit Extract is een extract van de cederappel, ethrog, sukadeboom, muskuscitroenboom of cedercitroen en dient als geurstof en antioxidant. De Citrus medica L. komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en was de eerste citrusvrucht die het Midden-Oosten en Europa bereikte, waarschijnlijk samen met de pommelo em mandarijn. De andere, geënte citrusvruchten als de citroen, limoen en sinaasappel, werden pas in de 7e eeuw n.C. geïntroduceerd. Maar al in de 2e eeuw v.C. kwam de vrucht, de etrog, in het oude Palestina voor en is nog steeds een Joodse symbool dat wordt gebruikt tijdens de Soekot of Loofhuttenfeest. De hele boom kan worden gebruikt: de takken, bladeren, bloesem, vruchten en het zaad. In de medische werleld werkt het ter bestrijding van bijvoorbeeld asthma, Hepatitis A., maagpijn, leveraandoeningen, reumathiek etc. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream.

 

Coco caprylate (Cetiol C5) is een natuurlijk huidverzorgingsproduct verkregen uit kokos-olie die zorgt voor een heerlijk smeerbare en hoog hydraterende werking op de huid. Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream.

 

 

Cocamidopropyl betaine (CAPB) / Coco-betaine is een reinigingsmiddel en schuimvormer en wordt van kokosolie gemaakt. Het zorgt ervoor dat het water goed gemengd wordt met olie en vuil en dat het goed kan worden uitgespoeld. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, AromaDerbe Relaxing bath gel,

 

Coco Glucoside wordt gemaakt van de plantaardige kokos-olie en maiszetmeel en wordt gebruikt voor reinigingsmiddelen. Het activeert een uitzonderlijk goed schuim maar wordt zacht en mild in combinatie met Cocamidopropyl Betaine. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, AromaDerbe Relaxing bath gel, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Cocoglycerides wordt verkregen uit de kokos-olie en heeft een vochtinbrengende en huidverzachtende werking. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream.

 

Coumarin (Coumarine) is een zoetige aromatische stof die van nature in Chinese kaneel voorkomt en ruikt een beetje vanille-achtig of naar gedroogd gras. Het geeft een bepaalde geur van warmte aan  een product. De naam is afgeleid van de Coumarouna, een tropische boom uit Amerika waarvan de vruchten als vanillevervanger werden gebruikt. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

Cyclopentasiloxane is een product verkregen uit silcium (kiezel) en wordt gebruikt in de cosmetica als oplos- en emulgeermiddel, en geeft een zijde-achtig gevoel aan de huid. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Decyl glucoside wordt verkregen uit de kokosnoot en maiszetmeel en heeft een reinigende functie. Het is plantaardig, biologisch afbreekbaar en geschikt voor alle haartypes. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo.

 

Dicaprylyl Carbonate is een plantaardig vet dat gebruikt wordt als conditioner voor de huid en bekend als een ‘droge verzachter’ van de huid. Dat betekent dus dat het een vochtinbrengende eigenschap heeft zonder dat het maar enigzins vettig aanvoelt. Daarnaast blijft het lang in de huid, een reden waarom het ook veel wordt gebruikt in zonnencrèmes.  Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream.

 

Dicaprylyl ether (of Dioctyl ether) is een huidverzorgend product gemaakt van vetzuur uit de kokosnoot en palmpitten-olie. Geeft de huid een zijdezacht gevoel en maakt het soepel. Zeer waarschijnlijk is deze ether uitgevonden door de Iraanse alchemist en apotheker Abū Mūsā Jābir ibn Ḥayyān, die leefde van c. 721 tot c. 815. In 1540 werd de ether voor het eerst synthetisch gemaakt, uit ethanol en zwavelzuur, door de Duitse arts en botanist Valerius Cordus. Hij noemde het ‘oleum dulce vitrioli’ dat zoiets betekent als ‘zoete sulfaat-olie’. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe delicate shampoo.

 

Dicetyl phosphate is een biologische verbinding van plantaardige Cetyl alcohol en het uit mineralen gewonnen fosforzuur en is een surfactant.

Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Sublime body lotion

 

Dimethicone is een op siliconen gebaseerde polymeer, m.a.w. een in het laboratorium ontwikkelde siliconen-olie. Het wordt gebruikt in huidbeschermende producten en zorgt ervoor dat het product niet schuimt en zeer gemakkelijk over de huid glijdt.

Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress

 

Disodium lauryl sulfosuccinate (Natriumlaurylethersulfaat) heeft de eigenschap dat het  reinigt, ontvet, huidverzachtend is en dat het een schuimvormer is. Het is een surfactant maar door de wat grotere moleculen dringt het niet in de huid, dit in tegenstelling tot SLS, waarmee het wel eens wordt vergeleken. Omdat het milder is dan SLS, is het niet irriterend voor uw huid.

Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Relaxing bath gel

 

Droge huid wordt veroorzaakt door een gebrek aan vocht in de bovenste huidlaag. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door te veel met zeep wassen of in de winter als de centrale verwarming aanstaat. Hierdoor verdampt het vocht in de huid en vermindert het huidvetgehalte waardoor water de kans krijgt de huid gemakkelijker binnen te dringen en vochthuishouding van de huid is ontregeld. Een vochtinbrengende crème, moisturiser, brengt een oplossing en zorgt voor een olie-achtig laagje op de huid dat het vocht binnen houdt.

 

Fusel wheat bran/straw glycosides is een surfactant en heeft een verzachtende eigenschap. Het wordt verkregen door glycosylering van alcohol uit foezel-olie met monosacchariden van gehydroliseerde graanzemelen en gehydroliseerde graanstro. Begrijpt u het?

Glycosylering is het proces waarbij koolhydraten aan een eiwit wordt gekoppeld.

Foezelolie is de naam voor bijproducten van het fermentatieproces, en het zijn er 76.

Monosachariden zijn de simpelste koolhydraten.

Hydroliseren is heel eenvoudig gezegd het ‘sterk indikken’.

Ik hoop dat u een idee hebt.

Wij gebruiken het in elk geval in onze Baby Derbe delicate shampoo

 

Glycerin heeft een hydraterende en huidverzachtende werking en is volkomen veilig in gebruik. De heldere stof wordt gewonnen uit plantaardige olie maar heeft wel de eigenschap dat het oplosbaar in water is. Het is geur- en kleurloos en wordt daarom veel gebruikt voor haarconditioners en huidverzorgende producten. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Glyceryl Caprylate is een multifunctionele cosmetische stof met een huidverzorgende en sterke vochtinbrengende werking. Droogt als een soort film op de huid maar ook op haar en nagels. Wordt natuurlijk verkregen uit glycerine van plantaardige olie vetzuren uit de kokos-of palmpittenolie.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe moisturizing cream.

 

Glyceryl Oleate is een organische verbinding, gewonnen uit plantaardige olie die wordt gevormd door de reactie tussen glycerine (alcohol) en onverzadigd oliezuur van bijvoorbeeld pinda’s, rijst of olijven. De zouten (de esters) in dit zuur veroorzaken de geur van bloemen. Dringt goed in de huid maar laat de huid ademen met behoud van vocht en is een veilig en natuurlijk huidverzorgingsproduct die uw huid mooi en zacht houdt. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, AromaDerbe Relaxing bath gel, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Glyceryl Stearate is een wasachtig en plantaardig product verkregen uit bijvoorbeeld de palmpit en is een combinatie van glycerine en stearinezuur, een natuurlijk verzadigd vetzuur. De naam ‘stearine’ komt uit het Grieks en betekent ‘talg’ dat een beschermend functie voor de huid heeft en helpt tegen uitdroging van de huid. Is gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in uw huid. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream.

 

Glyceryl Stearate Citrate wordt verkregen uit  plantaardige oliën en citroenzuur en geeft een vochtinbrengende werking aan een crème en houdt de huid en het haar zacht en soepel. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Baby Derbe moisturizing cream.

 

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil is een heldere amber-kleurige vloeistof en wordt verkregen uit de olie van de zonnebloempitten. Wordt in de cosmetica gebruikt voor veel verschillende producten, heeft een beschermende en vochtinbrengende werking en houdt uw huid mooi en strak. Is erg goed om bacteriën weg te houden en zit vol vitamines. Is tevens een antioxidant en goed tegen acne als alle producten niet helpen.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage, Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam, Baby Derbe sweet almond oil - scented.

 

Hexyldecanol zorgt voor het vochtgehalte in uw huid en heeft een lage kleverigheid en daarom goed smeerbaar. Het is een synthetisch product.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Armonising Oil for massage, Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress.

 

Hexyldecyl Laurate is een bijna kleurloze olie met weinig tot geen geur en heeft een vochtinbrengende functie. De gebruikte Guerbet alcohol is van de allerbeste kwaliteit en is plantaardig. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Armonising Oil for massage, Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress.

 

Hydrolyzed rice protein wordt gemaakt van de ‘Oryza sativa’, het gewone rijstgras, en is door de proteïne zeer effectief tegen een geïrriteerde huid, goed voor een gevoelige huid en laat deze zacht achter. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Hydroxycitronellal is een lichtgele vloeistof met een aroma van de lelie en meloen. Bestaat hoofdzakelijk uit Citral en Geraniol. Citral komt voor in o.a. citroengras en sinaasappel en Geraniol in bijvoorbeeld een roos en Verbena. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini parfume, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap.

 

Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde is een kleurloze tot lichtgele vloeistof en heeft een krachtige geur van Lelietjes van Dalen. Het wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en daardoor veel in parfums en beauty producten wordt gebuikt. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini parfume, Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel.

 

Imidazolidinyl urea (Imidazolidinylureum) is een van de meestvoorkomende conserveermiddelen in cosmetische producten en werkt anti-bacterieel.

Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Isostearyl Isostearate wordt verkregen uit Isostearyl Alcohol (heldere alcohol) en Isostearic Acid (vetzuur) en wordt in de cosmetica gebruikt als emulgator en schuimvormer en werkt verzachtend voor de huid. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Sublime body lotion.

 

Lactic acid (melkzuur) is een plantaardig zuur en heeft niets met melk te maken maar wordt verkregen gefermenteerde groentensappen, dus door bacteriële gisting. Melkzuur is bacteriedodend en verlaagt daardoor de pH waarde van de huid. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress.

 

Laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein heeft een antistatische werking en is een haar-conditioner. Is een plantaardige stof uit tarwe.

Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

Laureth-2 is een emulgeermiddel en surfactant uit Ethyleenoxide en Laurylalcohol. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

Lauryl glucoside (Laurylglycoside) is een oppervlakte-actieve stof (surfactant) uit kokosvetten en suiker, die een oppervlaktespanning van een vloeistof kan verlagen zodat er gemakkelijker schuimvorming plaatsvindt. Het wordt gebruikt als reinigingsmiddel en is geschikt voor een gevoelige huid en babyproducten. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo.

 

Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil is olie van de zaden van de Californische ‘Donzige moerasbloem’ plant. De olie bevat een hoog gehalte eicoseenzuur (of gondoïnezuur), een niet essentiële omega-9 vetzuur. De olie heeft door dit vetzuur een hydraterende en beschermende functie voor de huid, en houdt deze soepel en elastisch. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing.  cream, Baby Derbe talcum caress

 

Limonene (Limoneen) wordt verkregen uit de schillen van sinaasappels en is een kleurloze vloeistof met een citrusachtige geur. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini parfume, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips perfume, AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

Linalool is een veelgebruikte geurstof en komt voor in bijvoorbeeld lavendel, rozenhout, kaneel en munt. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini parfume, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips perfume, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

Magnesium laureth sulfate is een surfactant en is het zout uit Natriumlaurylethersulfaat en heel goed voor een gevoelige huid. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

Magnesium laureth-8 sulfate is een surfactant en heeft een dermatologische en huidreinigende werking. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

Magnesium oleth sulfate is een surfactant dat uit vis-olie wordt verkregen. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

Magnesium sulfate (Epsomzout) is magnesiumzout van zwavelzuur en wordt in de cosmetica gebruikt als verdunner van andere vaste stoffen en om het product dikker te maken. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe soothing cream≥

 

Mentha Piperita (Peppermint) Oil is een natuurlijke etherische olie verkregen van de oorspronkelijk Engelse Pepermunt plant, een kruising van watermunt, Mentha aquatica, en groene- of aarmunt, Mentha spicata. De olie met het aanwezige ingrediënt Menthol, heeft een huidverzorgende functie, ook geschikt voor een droge huid,en wordt tevens gebruikt voor de frisse koele geur in een product. Permunt bevat de vitamines A en C en er zitten vrij veel mineralen in als Magnesium, Calcium, IJzer en Potassium. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

Orbignya Oleifera Seed Oil wordt verkregen uit de zaden van de waardevolle Zuid-Amerikaanse Babassu palm. De vetzuren uit de olie worden in verschillende huidverzorgende cosmetische producten verwerkt. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream.

 

Oryza sativa (rice) starch een natuurlijk product dat van rijst wordt gemaakt en heeft een absorberende werking. Daarnaast wordt het in de cosmetica ook als stijfmiddel gebruikt. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Palmitinezuur / Hexadecaanzuur is een verzadigd en plantaardig vetzuur dat wordt verkregen uit palmolie en kokos maar ook uit schaapsvet en onze huid maakt het zelf ook aan. In dit laatste geval hoe ouder hoe minder dus heeft het lichaam het op een gegeven moment nodig voor de balans.

Palmitinezuur dat in de cosmetica wordt gebruikt zorgt er voor dat bijvoorbeeld crèmes beter in de huid kunnen worden opgenomen.

 

Palm kernel acid is een mengsel van vetzuren verkregen uit palmolie. het wordt gebruikt als reinigingsmiddel en om een matheid te krijgen in cosmetische producten zoals zeep en in water oplosbare reinigingsmiddelen.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap

 

Panthenol (Dexpanthenol / D-Panthenol) is een verzorgingsproduct voor uw huid en haar. Het is de alcoholvorm van B5 vitamine Pantotheenzuur, ontstaan doordat D-panthenol in de huid dringt en daar de cellen omzet tot pantotheenzuur, een stof voor de energievoorziening van de huid en het lichaam. Panthenol heeft hierdoor een huidherstellende werking bij enkele vormen van huidirritatie als jeuk, ontstekingen en droogheid.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream

 

Parfum (fragrance) is een logisch ingrediënt in verschillende cosmeticaproducten. Recepten zijn meestal top geheim maar bepaalde geurstoffen die allergiën opwekken moeten op de verpakking worden vermeld. Parfum is uiteindelijk een combinatie van water, geurstoffen (etherische oliën),

natuurlijk fixatiemiddel om de geur langer vast te houden en een oplosmiddel als alcohol, kokos-olie of jojoba-olie.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini parfume, Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips perfume, AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Armonising Oil for massage, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam, Baby Derbe sweet almond oil - scented.

 

PEG-5 Glyceryl stearate is een surfactant en emulgeermiddel gemaakt van natuurlijke palmolie en stearinezuur. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

PEG-10 rapeseed sterol is een surfactant en emulgeermiddel uit de koolzaadplant en wordt veelvuldig in cosmetica gebruikt. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

PEG 40 sorbitan peroleate is een mix van oliezuur-esters van sorbitaan en het vochtvasthoudende sorbitol met etheen-alcohol en werkt als surfactant. Is overigens plantaardig. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe cleansing bath oil.

 

PEG/PPG-18/18 dimethicone is een synthetisch product op basis van silicoon polymeer en heeft een verzachtende werking op de huid. Polyethylene glycol (PEG) en Polypropylene glycol (PPG). Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Phenoxyethanol (2-fenoxyethanol) is antiseptisch en werkt vieze geurtjes op de huid tegen die bacteriën veroorzaken. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Polyglyceryl 2 Dipolyhydroxystearate heeft een occlusieve werking, d.w.z. dat de huid min of meer wordt afgesloten met het resultaat dat het vocht uit de huid wordt vastgehouden en de dode cellen van de hoornlaag, de buitenste huidlaag, zacht kan maken. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe soothing cream.

 

Polyglyceryl-4 Laurate/Succinate is een oppervlakte-actieve stof (surfactant) uit kokosvetten en suiker, die een oppervlaktespanning van een vloeistof kan verlagen zodat er gemakkelijker schuimvorming plaatsvindt. Het is een ester uit veel (poly) glycerine en laurinezuur (uit bijvoorbeeld kokos- en palmpit-olie) en barnsteenzuur dat ontstaat door gisting van koolhydraten. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream.

 

Polyglyceryl-5 oleate is een ester van oliezuur, onverzadigde plantaardig vetzuur, en glycerine moleculen met een gemiddelde inhoud van 5 glycerine deeltjes. Hoe dan ook, het heeft een huidbeschermende werking, is een surfactant en is huidverzachtend. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe delicate shampoo.

 

Polymethyl methacrylate (PMMA - Polymethylmethacrylaat) en geeft het product een betere en zachtere smeerbaarheid. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Potassium (Kalium - K) is een mineraal dat in groente (aubergine), fruit (meloen), vlees, brood, cacao en noten voorkomt en ook een belangrijke stof is in ons lichaam die zorgt voor het goed functioneren van spieren en ons zenuwstelsel, vochtbalans en bloeddruk. Te hoog of te laag kaliumgehalte, het kan allebei. Te laag kan leiden tot spierpijn en misselijkheid en een te hoog kaliumgehalte kan leiden tot hartritmestoornissen of diabetes.

 

Potassium Cetyl Phosphate is een surfactant en bestaat uit fosforzuur dat uit mineralen wordt gewonnen, en Cetyl achol (een vet-alcohol). Het wordt gebruikt omdat het een goed smeerbare werking heeft en een fijn gevoel op de huid achterlaat. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Sublime body lotion.

 

Potassium sorbate (Kaliumsorbaat - E202) is kalium zout van natuurlijk sorbinezuur uit de lijsterbes (Sorbus aucuparia) en is een conserveermiddel met een laag pH gehalte. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Propylheptyl Caprylate is een heldere, bijna kleurloze olie die uitermate geschikt is voor cosmetica door de zacht aanvoelende eigenschap en de oplosbaarheid er van. Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream.

 

Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil is een vrij lichtkleurige of kleurloze en reukloze amandel-olie dat in veel cosmetische producten wordt gebruikt als huidverzachter of om haar een mooie glans te geven. Is niet iets nieuws want al 3000 jaar geleden gebruikten de Hindoes de olie al als huidreiniger. Onze Derbe massage-olie is licht olie-achtig waardoor het makkelijk over de huid laat glijden. Het trekt vrij snel in de huid maar er is tijd genoeg voor een heerlijke massage zonder dat u telkens moet oliën. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Armonising Oil for massage

 

Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil - scented De Prunus dulcis, de amandeboom, wordt al zeker 5000 jaar in West-India en het Midden-Oosten aangebouwd voor culinaire- en huidverzorgende producten. De olie wordt verkregen uit de rijpe gedroogde pitten en is rijk aan vitamines A, B1, B2, B6, en E. De olie bevat linol- olie en palmitinezuur. De olie is uitermate geschikt voor alle soorten huidtypes en wordt gemakkelijk opgenomen waardoor de baby een zachte en soepele huid krijgt.  Voor niet-baby’s doet amandel-olie het goed rond de ogen tegen donkere kringen en beginnende rimpels en geeft de huid een mooie glans. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe sweet almond oil - scented.

 

Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract is een natuurlijk product van de appel en wordt gebruikt in de cosmetica als geurstof en bindmiddel en heeft daarnaast een huidverzachtende werking. Appel-extract is een antioxidant en werkt goed na te veel zon, UV stralen. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream,

 

Retinyl palmitate is de ester van Retinol (Vitamine A) en Palmitinezuur, en is een belangrijke leverancier van vitamine voor de huidoppervlak en werkt als antioxidant. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe cleansing bath oil.

 

Saccharide Isomerate heeft een effectieve, langdurige vochtinbrengende werking in uw huid. Het wordt verkregen uit D-glucose (dextrose) van tarwe.

Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Sublime body lotion.

 

Salvia officinalis (Sage) oil is het extract, etherische olie, van de ‘Echte Salie’. De olie bevat Cineool, een stof die naar Eucalyptus ruikt, Borneol, dat naar kamfer ruikt en Thujon, dat een Menthol-aroma heeft. Het wordt in de cosmetica bijvoorbeeld gebruikt in huidverzorgingsproducten en helpt mee de huid iets strakker te trekken. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

Schinus molle fruit extract is een extract van de rode vruchten of bessen van de Peruviaanse peperboom en wordt gebruikt als frisse kruidige geurstof.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream.

 

Sesamum indicum is sesamzaad-olie en komt van de zaden van een bloeiende plant. Het zit vol met vitamine E, Calcium, Proteïne, Koolhydraten, Fosfor, ijzer en zink, bevat natuurlijke antioxidanten en bevat ongeveer 80% vetzuur. Het is onduidelijk waar sesamzaad vandaan komt, óf China óf Soedan maar bijvoorbeeld in Egypte werd al rond 10.000 v.C. sesam-olie gebruikt om zalf mee te maken waarmee de huid werd verzacht, beschermd en de lichaamsgeur werd verdoezeld. 5000 Jaar geleden werd de sesam-olie in China gebruikt voor voedings- en medische doeleinden maar ook om de inktblokken mee zwart te maken. Het Chinese woord voor sesam-olie is ‘bsiang yu’ en betekent ‘geurige olie’. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, Baby Derbe moisturizing cream.

 

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil Simmodsia chinesis (of californica) is het verouderde woord voor Jojoba, waarvan de zaden worden gebruikt  om olie, meer vloeibare was, van te maken. De boom komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Noord-Amerika. In de cosmetica wordt het gebruikt als huidverzorgende producten en heeft antibacteriële eigenschappen. Trekt snel in de huid en daarom wordt het in onze Derbe massage-olie vermengd met andere oliën.

 

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

 

Sodium Benzoate (Natriumbenzoaat - E211) is het natriumzout van Benzoëzuur, dat wordt verkregen uit fruit zoals cranberries, pruimen en appels, uit verschillende planten en uit kaneel. Het  heeft een anti-microbiële werking en daarom gebruikt als conserveermiddel voor medicijnen en cosmetica.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream.

 

Sodium chloride (Natriumchloride) is gewoon tafel- of keukenzout dat in de cosmetica gebruikt wordt om producten in te dikken. Wordt ook gebruikt in tandpasta tegen slechte adem en desodoriseert uw tanden en uw mond. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap.

 

Sodium cocoamphoacetate is een surfactant die verkregen wordt uit kokos-olie en in de cosmetica wordt gebruikt als schuimvormer. Heeft een goed reinigende werking voor zowel huid als haar. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Sodium Cocoate is de verzeping van kokos-olie en natriumhydroxide en heeft een reinigende werking. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap.

 

Sodium coco sulfate (SCS) is een milde sulfaat (het zout van zwavelzuur) en heeft een reinigende werking en is vooral een uitstekende schuimvormer. SCS is een beter alternatief voor het agressievere SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel.

 

Sodium cocoyl glutamate is een surfactant dat wordt verkregen uit kokos-olie. Wordt veel gebruikt in cosmetische producten voor baby’s omdat het een goede werking heeft op een gevoelige en geïrriteerde huid. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo.

 

Sodium cocoyl glycinate is verkregen door plantaardig vetzuur van de kokos-olie met aminozuur Glycine. Het is een surfactant en een waterverzachter en zorgt er tevens voor dat het product ‘romig’ wordt. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Relaxing bath gel.

 

Sodium dehydroacetate (E266) is een geur- en kleurloze witte poeder dat dienst doet als conserveermiddel en het heeft een anti-microbiële werking. Het is een synthetisch product. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, AromaDerbe Relaxing bath gel, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe moisturizing cream.

 

Sodium Hyaluronate (Natriumhyaluronaat) is het natrium van hyaluronzuur, een lichaamseigen eiwitstof die onze gewrichten geolied houden. Meest bekend als ingrediënt in oogdruppels, de zgn. ’kunsttranen’ en als alternatief voor pijnverlichting bij artrose. In de cosmetica zorgt het voor een gezonde, soepele huid doordat het de vochtbalans van de huid weet te behouden en te reguleren en er daardoor voor zorgt dat je er fris en fruitig uit blijft zien. Ook beschermt het de huid tegen schadelijke zonnestralen. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Sublime body lotion.

 

Sodium laureth sulfate (SLES - Natriumlaurylethersulfaat) is een milde surfactant die werkt als schuimvormer. Niet verwarren met Sodium lauryl sulfate.

Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

Sodium Laureth-8 Sulfate is een surfactant en reinigingsmiddel. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

Sodium Lauryl Glucose Carboxylate is een schuimvormer en wordt vooral uit kokos-olie gewonnen, de glucose komt van maiszetmeel. Het heeft niets te maken met SLS (Sodium Lauryl Sulfate), sterker nog, SLGC heeft geen bijwerkingen. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo.

 

Sodium oleth sulfate is een plantaardig emulgeermiddel, reiniger en schuimvormer. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe gentle bath foam.

 

Sodium Palmate is een samenvoeging van palmolie en Natriumhydroxide / Sodium Hydroxide (bijtende soda) en water. Dit proces heet ‘saponificatie’, ‘verzeping’, door toevoeging van zout wordt de verkregen ‘zeep’ gescheiden en kan worden gedroogd en verder worden bewerkt tot het eindproduct. Het heeft een reinigende werking. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap.

 

Sodium Phytate is de zoutvorm van het uit rijst verkregen fytinezuur, wordt gebruikt als chelaatvormer in cosmetica, dat de stabiliteit en/of het uiterlijk van cosmeticaproducten kan reguleren. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper bath & shower gel, Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Relaxing bath gel, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe liquid soap, Baby Derbe delicate shampoo, Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Sodium polyacrylate is een polymeer dat bestaat uit één molecuul zuurstof, één natriumoxide, koolstof en drie waterstof moleculen, en wat is dat dan? Het is een absorberende materie dat gevonden wordt in bijvoorbeeld baby-luiers, wasmiddelen en verschillende cosmetische producten. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Sodium Stearoyl Glutamate heeft een vochtinbrengende werking voor zowel haar als huid en heeft een sterke schuimfunctie en lost in het algemeen gemakkelijk huidvetten op. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Baby Derbe moisturizing cream.

 

Sodium Stearoyl Lactylate (SSL - Natriumstearoyl-2-lactylaat - E481) wordt geproduceerd uit melkzuur (E270) en stearinezuur (E570) een natuurlijk verzadigd vetzuur en is van plantaardige oorsprong. Werd hoofdzakelijk als emulgeermiddel in de voedingsindustrie gebruikt (bijv. toast) maar in nu ook voor cosmeticaproducten. Is een schuimvormer  voor shampoo en bodylotion en daarnaast ook goed voor het onderhoud van uw haar en huid.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream.

 

Sorbitan stearate wordt verkregen uit de zoetstof Sorbitol, dat bijvoorbeeld uit zeewier en bessen wordt gehaald, en Stearinezuur, een natuurlijk verzadigd vetzuur. Het zorgt voor een vochtvasthoudende werking in verschillende cosmetische producten. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream.

 

Steareth-10 is een surfactant en emulgeermiddel en zorgt ervoor dat het product niet schift. Het is gemaakt uit Polyethyleenglycol ether van octadecyl alcohol. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Stearic acid (Stearinezuur) is bij Derbe een plantaardig vetzuur dat heel gemakkelijk in oliën oplost en een emulgerende werking heeft waardoor het de stevigheid van een bodylotion of crème vergroot. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Sublime body lotion.

 

Stearyl alcohol (octadecyl alcohol of 1-octadecanol) is een plantaardige, witte en wasachtige vetalcohol die de huid er zacht en glad uit laat zien.

 

Surfactant / Oppervlakte-actieve stof. Een surfactant bestaat uit 2 delen: één deel is een hydrofiel en de andere een hydrofoob, een deel dat van water houdt en een ander deel dat water afstoot. De hydrofiel maakt het vuil oplosbaar en de hydrofoob zorgt voor het verwijderen ervan.

De stof wordt verkregen uit kokosvetten en suiker en moet volgens de wet biologisch afbreekbaar zijn.

 

Squalane (Squalaan) is een natuurlijk product dat verkregen wordt uit plantaardige olie zoals  olijfolie. Cosmetica producenten gebruiken het omdat het een goede vochtinbrengende werking heeft voor uw huid en een goeie conditioner is voor uw haar. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream

 

Talc (talk),  dit hebben we in poedervorm allemaal tussen onze billen gehad toen we baby waren. Omdat het gevaar bestaat dat het poeder wordt ingeademd, heeft Derbe er een zachte crème van gemaakt. Talk is een wateraantrekkend magnesiumsilicaat, een mineraal dat ontstaat door de chemische verwering van magnesiumzouten. Het heeft een absorberende, wateropnemende, en dekkende functie op de huid en geeft een heerlijk zacht gevoel aan het product. Belangrijk om te weten is dat talk, dat in de cosmetica wordt gebruikt, niet-asbesthoudend is, dit wordt bij Derbe vanzelfsprekend en zeer zorgvuldig in de laboratoria door Röntgenstraling (x-ray-straling) gecontroleerd. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Titanium dioxide (Titaandioxide - TiO2 - E171) wordt in de cosmetica gebruikt als een wit pigment. Het is een natuurlijk product maar is lood- en ijzerhoudend. Daarom wordt het synthetisch gezuiverd voor gebruik in de cosmetica en in zonnebrandmiddelen omdat het een hoog SPF gehalte heeft.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap.

 

Tetrasodium Etidronate wordt in de cosmetica gebruikt om de geur en kleur van een product onveranderd te maken en ook als bindmiddel. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper natural bath soap.

 

Thymol (2-isopropyl-5-methylphenol) komt natuurlijk voor in tijm, maar ook in bijvoorbeeld bergamot, dille, selderijzaad en zelfs grapefruit. In de cosmetica wordt het gebruikt in verschillende huidverzorgende producten en kan acne, jeugdpuistjes, helpen voorkomen. Daarnaast wordt het gebruikt als geurstof maar heeft wel een ietwat medicinale geur. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Relaxing bath gel

 

Tocopherol (TCP) is samen met Tocotrienole (TCT) de meest voorkomende vorm van vitamine E en antioxidant dat wordt verkregen uit plantaardige oliën, noten, vis en bladgroentes. Wordt in veel cosmetica producten gebruikt als huidverzachter en dus ook als anti-oxidant. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage, Baby Derbe soothing cream, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress, Baby Derbe gentle bath foam, Baby Derbe sweet almond oil - scented.

 

Tocopheryl acetate is een vorm van E vitamine, een natuurlijke huidverzorger en antioxidant. Het wordt verkregen uit azijnzuur en Tocopherol dat wordt gevonden in zuivelproducten, vlees, eieren, granen, noten, en groentes. Enkele eigenschappen zijn dat het de vrije radicalen vermindert door de gevolgen van UV stralen, het de huid barrièrefunctie versterkt en verder wordt het gebruikt inhydraterende- en anti-aging producten. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Sublime body lotion, AromaDerbe Armonising Oil for massage, Baby Derbe cleansing bath oil, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe talcum caress.

 

Trideceth-6 is een plantaardige surfactant en emulgeermiddel. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress

 

Tulipa Hybrida Flower Extract is een bloemen-extract van de Tulipa hybrida en heeft een verzachtende werking voor uw huid. De tulp staat bekend om de prachtige kleuren maar niet echt om de geur. Tóch ruiken sommige tulpen heerlijk, niet sterk of overweldigend maar meer een fris-zoetige, aanhoudende geur die aan de lente doet denken. Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream.

 

Urea (Ureum) is een natuurlijk product dat voorkomt in urine, dat vrijkomt bij de afbraak van eiwitten. De Nederlandse arts en scheikundige Herman Boerhave beschreef in 1727 als eerste ‘Ureum’ en noemde het ‘sal nativus urinae’ (urine-zout). De methode urea uit de urine te krijgen duurde overigens ongeveer een jaar. Het bevordert de wateropname in de huid en werkt heel goed tegen een droge huid en zelfs eczeem. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe talcum caress.

 

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil wordt verkregen uit de pitjes van de Vitis vinifera, de bekendste druivenplant. Wordt gebruikt als huidverzorgingsmiddel in verschillende cosmetische producten door het aanwezige linolzuur en is rijk aan antioxidanten. Wij gebruiken het in onze AromaDerbe Armonising Oil for massage.

 

Vrije radicalen en antioxidanten. Vrije radicalen zijn bijproducten, achtergelaten sporen, van onze stofwisseling, die kunnen worden veroorzaakt door alcohol (maar ook door water), sigarettenrook, ongezond en slecht eten, stress, asbest, zonlicht en gek genoeg, ook door zuurstof. Het lichaam heeft een defensie systeem van antioxidanten maar die moeten gevoed worden door het gebruik en inname van extra oxidanten als vitamine B-complex, E, C, Bètacaroteen (de zgn. grondstof van vitamine A die in de lever kan worden opgeslagen tot dat het nodig is), Melatonine, Selenium, Zink en Magnesium.

Vrije radicalen zijn ook nodig in ons lichaam om ons te beschermen tegen aanvallen van bacteriën, virussen en medicijnen. Bij sporten ontstaan meer vrije radicalen dan wanneer je niet sport.

Daarom moeten mensen die sport beoefenen extra denken aan het innemen van bovenstaande antioxidanten. Deze zitten o.a. in (gedroogd) fruit en groentes, noten, volkorenproducten, kruiden en cacao.

Antioxidanten worden in de cosmetica niet alleen gebruikt om de producten langer houdbaar te maken maar ook dat uw huid langer meegaat, dus ook langer houdbaar blijft.

Overigens is het hele antioxidantenverhaal inmiddels ’n beetje achterhaald en zijn vrije radicalen waarschijnlijk ook niet zo héél slecht. Producten met een grote hoeveelheid antioxidanten zorgen ervoor dat de huid er aan gewend raakt en dat daardoor het natuurlijke afweermechanisme minder wordt. Vanzelfsprekend zijn een aantal van deze vrije radicalen helemaal niet slecht voor uw huid en uw lichaam.

 

 

Xanthan gum (Xanthaangom) wordt verkregen door vergisting van suiker en wordt in de cosmetica gebruikt als bijvoorbeeld verdikkingsmiddel en verzorgingsproduct en geeft een zachte en gladde kwaliteit aan crèmes. De naam komt van de woorden ‘Xanthomonas campestris. X. campestris’, een bacterie die zwartrot veroorzaakt en ontdekt is in 1889 door botanicus en entomoloog Harrison Garman in het Amerikaanse Lexington, Kentucky.

Wij gebruiken het in onze Derbe Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper ultra rich body cream, Speziali Fiorentini Citron and Pink Pepper hand cream, Speziali Fiorentini Apple and Tulips bath & shower gel, Speziali Fiorentini Apple and Tulips ultra rich body cream, AromaDerbe Sublime body lotion, Baby Derbe moisturizing cream, Baby Derbe gentle bath foam.

 

Zea Mays (Corn) Oil wordt verkregen uit mais en heeft een hoog linol-zuur gehalte dat van belang is voor de instandhouding van de barrièrefunctie van de huid. Wordt tevens gebruikt als een surfactant en geeft de huid een zacht en soepel gevoel. ‘Zea’ is de verzamelnaam van een hoog grassoort en ‘Mays’ is mais, de beroemde graansoort dat oorspronkelijk uit Midden-Amerika komt maar inmiddels over de hele wereld wordt gevonden. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe cleansing bath oil.

 

Zinc oxide (zinkoxide) heeft een beschermende, antibacteriële en drogende werking op de huid wat betekent dat de babybilletjes niet in contact komen met de natte luier die ze dragen. Het is een  wit poeder dat onoplosbaar is in water dat uit het gele, oranje of rode zinkiet wordt gewonnen, een natuurlijk product dus. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe soothing cream.

 

Zinc stearate (zinkstearaat) is een natuurlijk en waterafstotend (hydrofobisch) wit poeder, zinkzout, gemaakt van stearinezuur (zie: Stearic acid) dat in de cosmetica gebruikt wordt om de textuur en zachtheid van het product te verbeteren. Wij gebruiken het in onze Baby Derbe soothing cream.

 

Er komen ingrediënten voor in Derbe producten die bijvoorbeeld niet biologisch afbreekbaar zijn maar waar wij toch voor hebben gekozen. Derbe houdt echter de ontwikkelingen scherp in de gaten. Veel ingrediënten hebben alles met scheikunde te maken. Hier en daar kan de informatie niet helemaal juist zijn, onze excuses ervoor en als u suggesties hebt om het beter maar kort te omschrijven, heel graag. We are  inclined to use natural/organic, We have also written many times that we should be selective. We think at the at of the day, it’s more of a lifestyle choice whether you choose which category. Some pple just have no results using natural/organic.